Noor elupäästja sai tunnustuse nii riigilt kui turvafirmalt

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Kuura sai teisipäeval presidendilt elupäästja medali.
Roger Kuura sai teisipäeval presidendilt elupäästja medali. Foto: Liis Treimann (Postimees)

Juuli keskel Viljandi järves viieaastase poisi päästnud 12-aastane Viimsi poiss Ro­ger Kuura pälvis eelmisel nädalal turvafirma G4S medali ning teisipäeval andis president talle Elupäästja III klassi medali.

President, siseminister ja päästeameti peadirektor tunnustasid teisipäeval Tallinnas 40 elupäästjat. Roger Kuura, kes oli 14. juulil Viljandi järve ranna basseinis päästnud uppumisohtu sattunud viieaastase poisi, oli austatute seas kõige noorem.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu tõi välja selle aasta kõige noorema elupäästja mõtte, et üksteisest hoolimine on ju loomulik: kui kellelgi on abi vaja, siis me peame aitama. «Jah, eelkõige on see loomulik elukutselistele päästjatele, kelle igapäevatöö ongi märgata, hoolida ja aidata. Aga ma leian, et meile kõigile, meile ühiskonnana teeb ainult head, kui me üksteist rohkem märkame ja rohkem hoiame,» ütles Kuno Tammearu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles