Kontsert tutvustab keskaega ja renessanssi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili orkestrit on peagi Viljandisse oodata.
Kiili orkestrit on peagi Viljandisse oodata. Foto: Erakogu

14. septembril kell 17 algab Viljandi baptisti kirikus varajast muusikaajalugu tutvustav Kiili vanamuusikaansambli kontsert «Elav muusikaajalugu – keskaeg ja renessanss».

Vaheldusrikas ja rohkete kommentaaridega kontsert viib kuulajad tunnikeseks seitsme sajandi tagustele palverändurite radadele, kuninglikesse õukondadesse ja armunute unelmaisse. Selgemaks saavad terminid "burdoon", "konsort", "polüfoonia" ja "mitmekoorimuusika". Lisaks heidetakse pilk keskagsesse noodikirja ja proovitakse ladinakeelset laulukunsti.

Korraldajad lubavad, et kontsert tuleb piisavalt vaheldusrikas ja värvikas, et pakkuda kuulamisrõõmu nii nooremale publikule kui ka täiskasvanutele.

Kiili vanamuusikaansambel esineb koos Tõnis Kaumanni (bariton) ja Marten Meibaumiga (bass). See kollektiiv on alates 2003. aastast andnud üle 400 kontserdi USA-s, Kanadas, Soomes, Rootsis, Iirimaal, Hispaanias ja mujal. Kontserdid on leidnud aset paljudes mõisates, kirikutes, raekodades ja kontserdisaalides, samuti raadios ja televisioonis.

Ansambli eripära on koostöö eri vanuses muusikute vahel. Sellesse kuulub noori Kiili Kunstide kooli ja Tallinna muusikakeskkooli õpilastest muusikaakadeemia ja väliskõrgkoolide üliõpilasteni. Laval on 14-liikmeline nooruslik ja ajastule sobilikes kostüümides seltskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles