Ugala paneb oma katusel öösiti mere loksuma

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Installatsiooni «Sisemeri» avamisel esineb Ugala katuseserval helilooja ja kitarrist Argo Vals. 
Installatsiooni «Sisemeri» avamisel esineb Ugala katuseserval helilooja ja kitarrist Argo Vals. Foto: Heigo Teder

Eeloleval laupäeval ehk nädal enne seda, kui esietendub Ugala 99. hooaja avalavastus «Naine merelt» avatakse Ugala teatri lavatornis videoinstallatsioon «Sisemeri». Videolahendus jääb aina pimedamaks muutuvatel öödel Viljandit kaunistama päevani, mil kalendri järgi lõpeb suvi. Installatsiooni avamisel esineb Ugala katuseserval helilooja ja kitarrist Argo Vals. 

«Loodame, et Ugala hiiglaslikku lavatorni kattev videoinstallatsioon, millele annab lisamõõtme sügisöhe kostev lainemüha, mõjub linnaelanikele oma ootamatusega värskendavalt ning tekitab möödujais rõõmu ja elevust,» rääkis korraldaja Heigo Teder. «Ehk annab Ugala inspiratsiooni ka teistele asutustele, kes oma Viljandi linnaruumis asuvaid hooneid sooviksid sarnaselt kaunistada ja seeläbi linnakeskkonda rikastada.»

Publik on oodatud Ugala tiigi kaldal kontserdist ja videoinstallatsioonist osa saama algusega kell 21. Tiigi kaldal looklevale teele on esimestele tulijatele valmis seatud istepingid. Teatrimaja juurde võib aga kogunema hakata juba varem ja vaadata Teatrigaleriis fotonäitust «Norra. Rannarahva lood». Samuti on avatud Teatrikohvik.

Installatsiooni saab vaadata tasuta, tugeva vihma korral on Argo Valsi kontsert Teatrikohvikus.

Ugala teatri 99. hooaeg algab 22. septembril, kui suures saalis esietendub Henrik Ibseni «Naine merelt», mille on lavastanud Andres Noormets. Videoinstallatsiooni «Sisemeri» saab näha Ugala teatri lavatornis 15. septembrist esietenduse õhtuni. Avamisele järgnevatel õhtutel lülitatakse installatsiooni sisse päikeseloojangul ehk siis umbes kell 19.30.

Pikemalt saab sellel teemal lugeda Sakala kolmapäevaselt kultuuriküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles