«MuusikaSündmus» alustab hooaega

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdisarja "MuusikaSündmus" hooaja avab kontsert "Sabaga täht". Esineb trio Ara Yaralyan, Jaak Sooäär ja Markku Ounaskari.
Kontserdisarja "MuusikaSündmus" hooaja avab kontsert "Sabaga täht". Esineb trio Ara Yaralyan, Jaak Sooäär ja Markku Ounaskari. Foto: Rene Jakobson

Kontserdisari «MuusikaSündmus» alustab uut hooaega teisipäeval, 11. septembril pärimusmuusika aidas. Lavale astub Eesti, Armeenia ja Soome muusikute trio Sooäär–Yaralyan– Ounaskari.

2016. aasta kevadel moodustatud trio on esinenud mitmel pool Eestis ja Soomes. Trio põhjamaise värvinguga muusika keskmes on kaunid meloodialiinid. Kavas on ka eksootilisi armeenia viise ja improvisatsioone Johann Sebastian Bachi teemadel. Eeloleval kontserdil esitletakse ühtlasi trio debüütalbumit «Sabaga täht» («A Shooting Star»), mille annab välja Saksa plaadifirma O-Tone Music. Jaak Sooäär on Eesti hõivatumaid muusikuid, kes on tuntud ka paljudel välislavadel. Ta koostööpartnerite nimistu on pikk ja kaalukas. Eesti muusikute kõrval on kitarristil ka piiri taga head pikaajalised partnerid. Bassist Ara Yaralyani teatakse väljaspool Eestit Kari Ikonen Trio kaudu, teiste seas on Yaralyan koostööd teinud ka Ingrid Jenseni, Vardan Ovsepiani ja Verneri Pohjolaga. Markku Ounaskari on Põhjamaade hinnatumaid trummareid, ta partnerite hulka kuuluvad Euroopa tipud, nagu Arve Henriksen, Anders Jormin, Nils Petter Molvaer, Markus Stockhausen ja Kristjan Randalu, kelle trio koosseisus esines Markku Ounaskari ka kevadisel «Viljandi Jazzkaarekesel». Septembris leiab aset teinegi džässimaiguline kontsert. «MuusikaSündmuse» ja Eesti Jazzliidu koostöös musitseerib kvartett X4 ehk Vladimir Võssotski (klahvpillid), Danel Aljo (saksofon), Kaarel Liiv (bass), Dmitri Nikolajevski (trummid). Oktoobris rõõmustab džässiaustajaid Kalle Pilli Quintet. Oktoobris on tulekul Piiteri kultusbänd Dobranotch, mööda ei saa ka prantsuse muusikutest. Seega esineb 2. oktoobril baptisti kirikus saksofonikvartett Quator Machaut – nagu nimigi ütleb, esitab kvartett Guillaume de Machaut muusikat, oktoobris on Viljandis ka Prantsuse ja Saksa koosseis Vincent Courtois Trio Bandes Originales. Novembris laulab Viljandis Eesti Rahvusmeeskoor Mikk Üleoja dirigeerimisel, kaasteelisteks Tuule Kann, Celia Roose ja Robert Jürjendal. «MuusikaSündmuse» aasta lõpetab Eesti Sinfonietta meeleolukas aastalõpukontsert 28. detsembril, kõlavad Johann Straussi surematud valsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles