Raamatutel pole kerge

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kirjastuste liidu juht Kaidi Urmet leiab, et lugemisele ja raamatutele peaks rohkem rõhku pöörama ning nendest rohkem kirjutama ja rääkima.
Eesti kirjastuste liidu juht Kaidi Urmet leiab, et lugemisele ja raamatutele peaks rohkem rõhku pöörama ning nendest rohkem kirjutama ja rääkima. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Konkurents raamatuturul muutub järjest tihedamaks, tiraažid aga kuivavad kokku. Mullust müügitabelit vaadates selgub, et ühegi raamatu müük ei ületanud 10 000 eksemplari piiri, kaugel sellest.

Eesti kirjastuste liidu liikmete väljaantud raamatute seast müüdi enim «TEA entsüklopeedia» eriväljaannet «Eesti Vabariik 100» (6277 eksemplari). Teise koha hõivas Viljandi mehe Heiki Raudla kokkupandud «Heade mõtete raamat» (Varrak, 6009 eksemplari). Kolmandaks platseerus multifunktsionaalse Mart Laari koostatud «Eesti suured armastuslood» (Varrak, 5715 eksemplari).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles