Aidas tuleb pidulik loodusõhtu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus jagab noortele tunnusmärke.
Keskkonnaminister Keit Pentus jagab noortele tunnusmärke. Foto: Elmo Riig / Sakala

Looduse Omnibuss ja keskkonnaministeerium korraldavad homme Viljandis pärimusmuusika aidas piduliku loodusõhtu, kus näidatakse fotosid ja jagatakse auhindu.

Loodusõhtu algab kell 15 ning seal näitavad oma pilte äsja Riias lõppenud Baltimaade esimese loodusfotovõistluse võitjad Kaido Haagen, Arne Ader, Silver Kommusaar, Mati Kose ja Margus Muts. Suurel ekraanil demonstreeritakse ka Soome võistluse «Aasta loodusfoto 2011» paremaid töid.

Ürituse tipphetk on noorte looduskaitsjate tunnustamine. 20 paremale kandidaadile annab aumärgi keskkonnaminister Keit Pentus.

Keskkonnaministeerium soovib märgiga tunnustada ja eeskujuks seada aktiivseid alla 26aastasi inimesi, kes on kaasa löönud looduskaitse tegevuses. Märgid antakse noortele, kes on eriliselt silma paistnud loodushoius, saavutanud häid tulemusi loodushariduse võistlustel või aidanud kaasa loodusürituste korraldamisele.

Esimesed noore looduskaitsja märgi laureaadid on Anni Männil, Anu Ainsaar, Elina Jantson, Iris Merilo, Jaak Joonas Keldoja, Julia Ertsin, Karoliine Kurvits, Kati Plaan, Laura Pärtel, Maili Lehtpuu, Marko Vainu, Martin Tuul, Maryliis Teinfeldt, Mati Lepikson, Merit Eensoo, Mihkel Keldoja, Oliver Kalda, Rauno Kalda, Robert Jakob Oetjen ja Stella Kangur.

Märk on valmistatud valgest vasest ning kujutab emailitud tammelehte, selle autor on kunstnik Julia Maria Künnap.

Looduse Omnibussi kümnendat tegutsemisaastat tähistavale loodusõhtule toovad inimesi bussid Tallinnast, Tartust, Pärnust, Rap­last, Türilt, Paidest, Põlvast, Võrust, Otepäält ja Virumaalt. Enne pidulikku osa on neil võimalik osaleda loodusretkedel.

Õhtu muusikaline juht on ansamblist Metsatöll tuntud Lauri Õunapuu, kunstiline juht Rohke Debelakk.

Täpsemat infot leiab ürituse kohta internetileheküljelt www.looduseomnibuss.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles