Kantremaa ehitustööd kulgevad ettenähtud graafikus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Madis Timpson sai neljapäeval ülevaate Kantremaa tööstusalal käiva ehituse kulgemisest.
Linnapea Madis Timpson sai neljapäeval ülevaate Kantremaa tööstusalal käiva ehituse kulgemisest. Foto: Viljandi linnavalitsus

Juunis alanud ehitustööd Viljandis Pargi, Planeedi ja Tähe tänaval, Metsküla teel ning Pärnu maanteel on jõudnud asfaldi laotamiseni.

Viljandi linnavalitsus andis teada, et Pargi tänava asfalteerimise lõpetab ehitaja sellel nädalal ja Pärnu maanteel saab maha esimene asfaldikiht. Planeedi tänaval käib kanalisatsiooni, veetorustiku ja sajuveetrassi ehitus. Planeedi ja Tähe tänava ning Pärnu maantee ristmik jääb esialgu killustikukattega, et tulevikus kõige suuremat koormust kandma hakkav teeosa jõuaks korralikult tiheneda.

Neljapäeval tööde edenemist vaatamas käinud linnapea Madis Timpson avaldas head meelt selle üle, et Metsküla teel ja Pargi tänaval on juba sile asfaltkate maas. «Ehitajad kinnitasid mulle, et kõige keerulisem osa tööst on suures osas seljataga ja kuigi lõpptähtaeg on novembris, loodetakse oktoobri lõpuks ehitus valmis saada. Esmamulje värskelt asfalteeritud tänavast on positiivne ja juba võib näha, kui palju paremaks see piirkond ettevõtete jaoks muutub,» rääkis linnapea. Ta kutsus linlasi üles suhtuma mõistvalt veel paar kuud kestvatesse ebamugavustesse.

Kantremaa tööstuspiirkonna avaliku tugitaristu ajakohastamise kogumaksumus on 1 827 791,25 eurot ja seda toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetme kaudu 1 121 406,13 euro ulatuses. Projektiga rekonstrueeritakse osaliselt Pärnu maantee ja Metsküla tee ning täies mahus Pargi, Planeedi ja Tähe tänav. Kavas on tänavate katte, veetorude, reovee-, sajuvee- ja sidekanalisatsiooni ning tänavavalgustusrajatiste ehitus.

Tööde tellija on Viljandi linnavalitsus ja partnerina on kaasatud Viljandi Veevärk. Ehitaja on YIT Infra Eesti ning ehitustööde omanikujärelevalvet teeb Infragate Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles