Juubelipargile pole paika. Linn otsib tammikule kohta naabrite juures

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavalitsus ei ole leidnud saja tamme istutamiseks sobivat kohta. Nüüd loodab ta leida selle mõnes naaberomavalitsuses. Pilt on illustreeriv.
Viljandi linnavalitsus ei ole leidnud saja tamme istutamiseks sobivat kohta. Nüüd loodab ta leida selle mõnes naaberomavalitsuses. Pilt on illustreeriv. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Viljandi linnavalitsus uurib kolmelt maakonna vallalt, kas nood on valmis leidma Eesti juubelit tähistava tammepargi rajamiseks oma haldusalal sobiva koha, sest linna piires pole sellist võtta.

Viimati pidas linnavõim plaani istutada Eesti riigi suure aastapäeva auks tammik Viljandi piiri taha ringtee äärde liiklussõlme keskele haljasalale. Viljandi haljastusspetsialisti Age Alase selgitust mööda loobuti sellest mõttest, sest maanteeamet hindas kavandatava tammesalu tähelepanu äratavaks paigaks, mille juures peab olema lahendatud hulk küsimus, näiteks, kuhu saab auto parkida.

«See ei oleks olnud lihtsalt salu istutamine, vaid pigem pargi rajamine,» kirjeldas Alas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles