Tasuta bussisõit oli ka augustis Viljandimaal väga populaarne

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustis oli Viljandimaal sõitjate hulk sarnane juuli omaga. Võrreldes aastatagusega tähendas see järsku sõitjate hulga suurenemist.
Augustis oli Viljandimaal sõitjate hulk sarnane juuli omaga. Võrreldes aastatagusega tähendas see järsku sõitjate hulga suurenemist. Foto: Marko Saarm

Nagu juulis kerkis ka augustis Viljandimaal bussiga sõitjate hulk enam kui 50 protsendi võrra. Samas Eestis tervikuna on bussiga sõitjate hulk aasta jooksul kahanenud.

Viljandimaa ühistranspordikeskuse andmed näitavad, et juulist kehtima hakanud maakonna

tasuta ühistransport on kaasa toonud sõitjate hulga hüppelise kasvu. Võrreldes 2017. aasta augustiga oli tänavu maakonnaliinidel 55,8 protsenti rohkem sõitjaid. Kuu aja jooksul sõitis Viljandimaal ühistranspordiga 124 079 inimest.

Kõige rohkem suurenes sõitjate hulk Viljandi linnaliinibussis number 6, kus oma ühistranspordikaardi valideeris 21 335 inimest ehk 7355 rohkem kui aasta tagasi. Samal ajal teeb see buss päeva jooksul kolm ringi vähem kui aasta tagasi.

Viljandi kaugemale sõitvatest bussidest oli populaarseim number 15, mis käib Viljandi, Vana-Võidu ja Tänassilma vahel.

Kui Viljandimaal on sõitjaid teist kuud järjest aastaga võrreldes lausa 50 protsendi võrra rohkem, siis Eestis tervikuna on bussisõitjate arv vähenenud 8,8 protsenti ning ühe kuuga registreeriti 37,4 miljonit sõitjat,

Suurim langus oli statistikaameti andmetel linnaliinidel, millega sõitnud inimeste arv kahanes teises kvartalis aastaga 10,5 protsenti, 31 miljonile sõitjale. Maakonnaliinidel sõitnud inimeste arv teises kvartalis suurenes aastaga 1,1 protsenti ning kaugliinidel vähenes inimeste hulk 3,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles