Korraldajad tänasid Kõpu mõisas peorahvast

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Aet Maatee tänab maavalitsuse kultuuri peaspetsialisti Kati Grauberg-Longhursti.
Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Aet Maatee tänab maavalitsuse kultuuri peaspetsialisti Kati Grauberg-Longhursti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõpu mõisas tänati kolmapäeva õhtul laulu- ja tantsupeol Viljandimaad esindanud kollektiivide juhte.

Vastuvõtule oli kutsutud sadakond inimest, keda tervitas muitsete eestlaste vanemaks Lembituks kehastunud maavanem Lembit Kruuse.

Suvisel 11. noorte laulu- ja tantsupeol «Maa ja ilm» osales Viljandimaalt 1700 inimest.
Tänuvastuvõtul avaldati tunnustust neile, kelle armastusega tehtud töö on toonud palju rõõmu nii Viljandimaale kui kaugemale.

Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur märkis, et peol olid esindatud kõik maakonna linnad ja vallad.

«Seda oli rõõm vaadata. Aeg-ajalt on mõni linn või vald jäänud esindamata, aga seekord olime kõik koos üksteise kõrval,» sõnas Kaur.

Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Aet Maatee rääkis, et suvise peo tänuürituste sari sai Viljandimaa vastuvõtuga Eestile tiiru peale.

«Oleme õnnelikud, et meil oli võimalik koos teiega seal peol olla,» ütles Maatee peo korraldajate poolt. «Inimesed ongi Eestis kõige tähtsamad.»

Viljandimaalt oli peol 1117 lauljat, 428 tantsijat ning 121 orkestri liiget.

MÄLESTUSED

Noorte laulu- ja tantsupeol osalenute meenutused suvisest suurpeost

SANDER LILIENTHAL,
tantsija

Kõige huvitavamad olid terve nädala kestnud treening ning siis sinna otsa peopäev ise, kui see suur rahvahulk kohale tuli. Tervele Eestimaale esinemine andis väga hea tunde. Olin peol esimest korda, kuid võimaluse korral lähen sinna kindla peale uuesti. Päevad olid väsitavad, aga tasusid igal juhul ära. Emotsioon oli võimas!

AVE ALVRE,
tantsu­õpetaja

Tuleb tunnistada, et laulupidu oli seekord tantsupeost üle. Pidu uuest kohast kindlasti ei võitnud. Mustreid tervikuna nägid ülevalt laulukaare alt vaid vähesed, ülejäänutele jäid need kardetavasti arusaamatuks. Lauluväljak ei ole tantsupeo koht, see on selge.

KADRI-ANN SALUMÄE,
laulja

Mälestused on head. Pidu oli hästi korraldatud ning noortega oli arvestatud. Rahvast oli palju, isegi ehk liiga palju, temperatuur oli kõrge ning õhku kippus nappima. Ma ei tea, mis tunne oli tantsijatel, kuid minul lauljana oli hea osa saada ka tantsupeost.

KERT VALLAS,
tantsija

Tanstupeo pidamiseks oli lauluväljak vale koht ja selge möödapanek. Asfalt tappis jalad üsna ära. Tervikuna oli pidu siiski tore, ma sain juurde näiteks väga palju uusi tuttavaid. Ilmad olid muidugi palavad ning keskpäevaks võttis kuumus läbi. Eks elu näita, kuhu mu tee edasi viib, kuid usun, et kui võimalik, läheksin sellele peole jälle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles