Koolid pidasid rahvastepallilahinguid

, Viljandimaa spordiliidu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonna koolidevahelisel rahvastepalliturniiril oli edukaim maagümnaasium, kes võitis nii tütarlaste ja noormeeste mõõduvõtu.
Maakonna koolidevahelisel rahvastepalliturniiril oli edukaim maagümnaasium, kes võitis nii tütarlaste ja noormeeste mõõduvõtu. Foto: Margit Kurvits

Viljandimaa koolide paremad rahvastepallivõistkonnad selgitati traditsiooniliselt neljas arvestuses. Gümnaasiumide mõõduvõtul tehti paremad kindlaks neljanda ja viienda klassi poiste ja tüdrukute seas, põhikoolide turniiril võisid võistkonda kuuluda esimese kuni viienda klassi mängijad.

Gümnaasiumide rahvastepalliturniiri mängud peeti Viljandi spordihoone kolmel väljakul. Nii tüdrukute kui poiste võistkondi osales tänavu kaheksa. Mõõduvõtt algas mõlemal kahes alagrupis ning seejärel mängisid gruppide kolm paremat võistkonda omavahel.

Tütarlaste turniiril kogusid kohamängude tabelisse üheksa punkti maagümnaasiumi ja Paalalinna kooli esindus. Võrdse tulemuse puhul sai otsustavaks nende omavaheline mäng, mille oli 2:0 võitnud maagümnaasium. Kolmanda koha sai turniiritabelis kaheksa punktiga Kitzbergi gümnaasium.

Poiste turniiril kogus viie võiduga kümme punkti maagümnaasium. Teise ja kolmanda koha selgitamiseks tuli kohtunikel taas võrrelda omavahelise kohtumise tulemust. Paalalinna ja Abja võistkonna vastasseisu 2:0 võit andis eelise ja teise koha Paalalinna gümnaasiumi noormeestele.

Maagümnaasiumi võidukasse naiskonda kuulusid Kerli Kink, Geidi Õunap, Emilia Alonen, Elisabeth Alonen, Lisa Batricia Karu, Katerina Suja, Marta Okas ja Ceithy Paju. Võitjaks tulnud meeskonnas mängisid Gunnar Sindi, Krister Kansi, Richard Drõgin, Eerik Elmaste, Marko Kirt, Kert Hunt ja Andres Hermann Ritval. Mõlema võistkonna õpetaja on Raina Luhakooder.

Viljandimaa põhi- ja algkoolide esimese kuni viienda klassi võistlustel osales seitse tüdrukute ja üheksa poiste võistkonda. Tüdrukud mängisid turniirisüsteemis ehk kõik kõigiga. Väga tasavägistest kohtumistest väljus kuue võiduga Heimtali põhikool. Teise koha sai Halliste ja kolmanda koha Kõpu kool.

Heimtali võistkonda kuulusid Reelika Rappu, Gerda Hein, Berit Lehtsaar, Karolina Niinelo, Carmen Xin Lin Wang, Jane Õunap, Laura Miller ja Kristi Mägi. Nende õpetajad on Lilian Estorn ja Marko Koks.

Põhikoolide poisid alustasid võistluspäeva kolmes alagrupis ning selgitasid seejärel vahemängudes võistkonnad, kes mängisid esimese kuni kolmanda kohani, neljanda kuni kuuenda kohani ja seitsmenda kuni üheksanda kohani.

Finaali pääsesid Kolga-Jaani, Kalmetu ja Heimtali kool. Võitjaks tuli Kolga-Jaani koosseisus Gert Aren, Kristjan Kert, Kender Annus, Marcus Sähka, Simo Paabut, Kristjan Lepik ja Rauno Sulg. Poiste õpetaja on Mare Vare. Teise koha sai Heimtali ja kolmanda Kalmetu kool.

Eesti koolispordi liidu piirkonnavõistlus peetakse täna Viljandi spordihoones. Sinna on meie maakonnast oodatud maagümnaasiumi ja Paalalinna gümnaasiumi poiste ja tüdrukute võistkonnad ning Heimtali tüdrukute võistkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles