Viljandis alustas tööd 4G võrk

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval avas EMT uue mobiilsidepõlvkonna, kiiret internetti võimaldava 4G võrgu Viljandis. Esimesed 4G võrgu tugijaamad töötavad kesklinnas ja Leola tänava mastis.


4G võimaldab saavutada mobiilses internetis kiiruseid kuni 100 megabitti sekundis, reaalsed saavutatavad kiirused jäävad vahemikku 20—60 megabitti sekundis. Samuti on 4G võrgus võimalik edastada kõrge kvaliteediga HD-telepilti.

4G võrgus mobiilse interneti kasutamiseks on vajalik soetada 4G seadmed ning sõlmida leping 4G mobiilse interneti kasutamiseks.

EMT, kes esimesena Eestis avas 4G võrgu, jätkab selle väljaehitamist ja jõuab käesoleva aasta lõpuks 4G võrguga kõikidesse Eesti maakonnakeskustesse. Praeguseks töötab EMT 4G Tallinnas, Tartus, Narvas, Võrus, Kohtla-Järvel, Jõhvis, Pärnus, Kärdlas, Haapsalus, lisaks Harjumaal Tabasalus, Haabneemes ja Maardus ning Rapla maakonnas Kohilas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles