Rikkeohus Eesti lennuk maandus edukalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vilniuse lennujaama päästeteenistus valmistus eile hommikul hädamaandumiseks, sest Estonian Airi lennuki piloot teatas telikurikke võimalusest.

«Piloot hoiatas, et välistatud pole rikked, seetõttu kuulutati välja kohalik ohuolukord ning seati meie jõud valmisolekusse,» ütles lennujaama esindaja Sandra Šiauliene. «Õnneks mingeid probleeme ei tekkinud, maandumine oli edukas ja keegi kannatada ei saanud.»

Eesti lennufirma piloot oli teatanud, et indikatsioonilamp näitab telikuriket, ent telik õnnestus siiski välja lasta häireteta.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen ütles, et Estonian Airi lennuki Saab 340 vasaku teliku indikatsioonilambis tekkis rike, ning lennundusreeglite järgi tuleb niisugustest juhtumitest lennujaama teavitada.

Kell 7.12 Tallinnast väljunud Estonian Airi lennuk maandus Vilniuse lennujaamas kell 8.50.

Lennuplaani järgi pidanuks see maanduma kell 8.25, kuid lennundusreeglitest lähtudes tegi piloot õhus lisaringi, et veenduda teliku korrasolekus.

«Maandumine oli sujuv ja probleeme ei tekkinud. Lennukis oli 33 reisijat,» lausus Eskelinen.

Tehnikud parandasid Vilniuses indikaatorlambi ning eile pärastlõunal pöördus sama lennuk Tallinna tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles