Seeniorid arutasid ühis­konna murekohti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeilsel Keskerakonna seenioride kogu Viljandimaa piirkonna aastakoosolekul tutvustati erakonna tegevusi, taotlusi ja kavandatavaid ettevõtmisi ning arutati ühiskonna probleeme.

Seenioride kogu Viljandimaa piirkonna esimees Liia Ardel tõi käsitletud teemadest rääkides esimesena välja pensionide tagasihoidliku tõusu.

«4,4protsendine tõus on ikka ääretult väike,» tõdes Ardel tuleval aastal ees ootavast kasvust rääkides. Esimehe kinnitust mööda tulevad eakad üha kehvemini toime, sest pension ei jõua elu kallinemisele järele.

Teemasid, mida seeniorid koosolekul käsitlesid, oli aga tunduvalt rohkem. «Veel arutasime näiteks seda, kust küll võetakse Eestis keskmine statistiline palk,» rääkis Liia Ardel.

Ta tõi välja, et reaalpalkadest erinev töötasude statistika vähendab makstavate pensionide suurust, sest reaalset Eesti keskmist palka teeniva töötaja pensionisamba sissemaksete aastakoefitsient jääb seetõttu alla ühe.

Seenioridele teeb muret, et ei maksta matusetoetust, sest tihti pole kadunu lähedastel matuste eest tasumiseks raha. Pensioniea tõstmine tekitab Keskerakonna eakate hinnangul probleeme seetõttu, et tööandjad ei taha seitsmekümnele eluaastale lähenevat inimest tihtilugu palgata.

Partei olevikust ja tulevikust rääkides lausus Ardel, et mitu seenioride kogu liiget soovib 2013. aasta omavalitsuste valimistel kandideerida. Samuti üritatakse kõigiti toetada Keskerakonna Viljandimaa piirkonna esimehe Helmut Hallemaa kandidatuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles