Linn ja ettevõtjad teevad vägeva tulevärgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus andis aastavahetuse ilutulestiku tarvis 15 000 krooni, koos ettevõtjate panusega ulatub summa 64 690 kroonini.


«Sellele lisandub veel meie panus, 20 000 krooni,» ütles osaühingu Ilutulestiku Keskus Arnika juhataja Eduard Tani.



Tema jutu järgi on toetamise osas näha langust, sest paljudel firmadel on majanduslikult raske aeg. Mõningal määral on kahanenud ka pürotehnikavahendite müük, kuid see langus pole veel suur.



Tani sõnul on märgata ettevõtete head tahet, et traditsiooniks saanud ilutulestik ikka korraldataks. «See raha pole ju tuulde visatud, sest viljandlased ja külalised, sealhulgas toetajafirmade töötajad saavad aastavahetuseks positiivse emotsiooni,» rääkis ta.



Tema jutu järgi vältab öine tulevärk 8—10 minutit. See algab kolme tugeva pauguga, millele järgneb tihe kullasadu. Vaatemängu lõpetab taas kõva kärgatus.



Arnika ilutulestik on juhataja sõnul igal aastal erinev, alati lisatakse mõni uus toode ja efektid.



«Soovitame ilutulestikku vaadata Centrumi ja bussijaama vahele jäävalt platsilt või Köleri puiestee ja Uku tänava ristmikult,» lausus Tani. «Kindlasti pole hea vaade bussipargi värava juurest, sest tulevärk lastakse lehvikus, mitmes suunas korraga.»



Juhataja soovitab jälgida tuule suunda, et tekkiv suits ei varjaks vaatemängu, samuti ei tohiks linnavalgustus vaatajale silma paista. Ilutulestikku lastes peab arvestama ilmaolusid, sest madal pilvitus võib kuni 200 meetri kõrgusele tõusva tulevärgi kahvatuks muuta.



«Alati on ilmast lähtuvalt võimalik midagi ümber mängida — pole ju mõtet rakette pilvede taha lasta,» lisas Tani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles