Politsei jõudis sillatrepi lõhkunud maasturijuhi jälile

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhutud Varese silla trepp
Lõhutud Varese silla trepp Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Eile varahommikul sõitis huligaan Viljandi lossimägedes maastikuautoga mööda Varese silda ja purustas selle puittrepi. Õhtupoolikuks oli politseinikel sõiduki omanik teada.


Viljandi politsei vanemkomissari Alvar Pähkli sõnul tehti maasturi omanik kindlaks tänu silla lähedal asuva pärimusmuusika aida valvekaamerate salvestisele.

«Oleme auto omanikuga ühendust võtnud ning homseks peaks olema selge, kes konkreetselt roolis oli,» lausus ta eile veidi pärast kella 16.

Üle poole astmetest sai kannatada

Turvakaamera salvestisi vaadanud pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kivibergi sõnul on pildilt näha, et eile kella 5.30 paiku sõitis trepist alla tume maastikuauto. See purustas 15 trepiastmest üheksa ning lapsekärudele ja ratastoolidele mõeldud kaldtee nihkus paigast. Katki oli läinud ka üks sillaplank.

Rein Triisa sõnul võttis linnavalitsus juhtunust kuuldes ühendust heakorrafirma Floreas Viljandi juhi Margus Londoniga, et trepid kiiresti kõnnitavaks kohendataks. Abilinnapea ei osanud öelda, kui palju trepi kordategemine maksma võib minna, kuid tema hinnangul paari laua vahetamisest ei piisa.

Margus Londoni ütlemist mööda vahetasid osaühingu töömehed eile ära kõigi katkiste astmete välimised lauad, et inimesed pühade ajal trepist käia saaksid.

Trepp tuleb tuleval aastal lahti võtta

«Järgmise aasta algul tuleb ilmselt trepp lahti võtta, sest viga on saanud ka tagumised osad,» lausus Margus London. «Silla platvormi plangud tuleb samuti hoolega üle vaadata, sest üks neist on puruks.»

Linnavalitsus tegi politseile juhtunu kohta avalduse eile lõuna paiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles