Pankrotiohus Lahmuse kooli direktor astus tagasi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel sügisel avasid Lahmuse koolijuht Heinrich Jürna koos Norra saatkonna suursaadiku Lise Kleven Grevstadiga renoveeritud koolimaja. Suur osa endiste mõisahoonete taastamiseks vajaminevast rahast peaks tulema Norra riigilt, kuid osa selle saabumisest on viibinud.
Sel sügisel avasid Lahmuse koolijuht Heinrich Jürna koos Norra saatkonna suursaadiku Lise Kleven Grevstadiga renoveeritud koolimaja. Suur osa endiste mõisahoonete taastamiseks vajaminevast rahast peaks tulema Norra riigilt, kuid osa selle saabumisest on viibinud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Suure-Jaani vallas asuv Lahmuse mõisakool on pankrotiohus ja vajab riigilt tuhandeid eurosid abi. Kooli aastaid juhtinud direktor Heinrich Jürna pani esmaspäeval oma ameti maha ja lahkus töölt omal soovil.

Lisaks kooli pankrotistumisele on Jürna kukil kaks distsiplinaarkaristust, mis samuti raha paigutamisega seotud, vahendab TV3 uudistesaade "Seitsmesed uudised".

Haridusministeeriumi riigikoolide talituse juhataja Raivo Trummal ütleb, et Jürnale võib ette heita seda, et ta ei kontrollinud piisavalt tähelepanelikult neid protsesse, mis koolis toimuvad. "Direktor tajus enda vastutust ja tänasel päeval on ta palunud end ametist vabastada," lisas Trummal.

Jürna näitas TV3 ajakirjanikule küll kenasti renoveeritud koolimaja, kuid keeldus küsimustele vastamast.

Probleemid said alguse sellest, et kool lootis Norra ja Euroopa majanduspiirkonna abiprogrammist septembris saada 41 500 eurot. Paraku tuli dokumentides teha muutuseid ja neid ei jõutud õigeks ajaks abiprogrammidele esitada. Nüüd on lootus eurosid saada alles veebruaris, kuid vahepealsel ajal jääb raha puudu, et tasuda igakuiseid arveid.

Teadmisega, et raha laekub sügisel, tasuti arveid näiteks jõusaali ja sepikoja ehituse eest.

Nüüd peab ministeerium ulatama abikäe 41 500 euro tasumisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles