Abja-Paluojal leiti võltsitud 100eurone

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimalik, et üks seltskond üritab Eestis kaupade eest maksta võltsitud 100eurostega. See on neil seni õnnestunud Tõrvas ja Abja-Paluojal. Pildil olevad 100eurosed on ehtsad.
Võimalik, et üks seltskond üritab Eestis kaupade eest maksta võltsitud 100eurostega. See on neil seni õnnestunud Tõrvas ja Abja-Paluojal. Pildil olevad 100eurosed on ehtsad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeva õhtul avastati Abja-Paluojal asuvas pangakontoris ühest osaühingust panka toodud rahakupüüride seast võltsitud 100eurone. Raha levitamise taga võib olla sama seltskond, kes maksis eelmisel nädalal valerahaga Tõrvas.

Ühe Abja vallas tegutseva firma kassaraha seast avastati pangas võltsimistunnustega 100eurone rahatäht seerianumbriga S 691 388 995 04. Eelmisel nädalal leiti Tõrvast valeraha, mille seerianumber oli sisuliselt sama, vaid viimane number oli kaheksa.

12. novembril leiti Tõrvas ühest kauplusest võltsimistunnustega 100eurone rahatäht seerianumbriga S 712 954 009 08, millisega maksti ostetud kauba eest eelmisel päeval. 11. novembril maksti Tõrvas kohvikus võltsimistunnustega 100eurose rahatähega, mille seerianumber oli 691 388 995 08.

Politseile on teada, et samal päeval üritati võltseurodega maksta Tõrva linnas veel mitmes kohas, kuid tänu müüjate valvsusele see ei õnnestunud.

Võltseurosid pakkuvad isikud võivad liikuda hõbedavärvi sõiduautoga Volvo. Ühel noormehel oli seljas pruun nahktagi ja teisel tumedad riided ning peas kapuuts, võivad tegutseda kinnastes. Isikud rääkisid vene ja inglise keelt.

Politsei hoiatab valeraha levitajate eest kõiki müügiga tegelevaid ettevõtteid ning palub kindlasti kontrollida pakutavate rahatähtede ehtsust enne nende vastuvõtmist. Üldjuhul püüavad petturid suure kupüüriga osta üliodavat eset või teenust. Võimalike kahtluste korral teatada politseile telefonil 110.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles