Uute liinide tulles kahanes veinitehase töötajaskond

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel villimisliinil olid kibedasti ametis Liivi Lebedev (esiplaanil), Meelis Kuusemaa ja Kersti Märtman.
Uuel villimisliinil olid kibedasti ametis Liivi Lebedev (esiplaanil), Meelis Kuusemaa ja Kersti Märtman. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Karksis alkoholi tootev aktsiaselts Karme pani hiljuti tööle kaks uut villimisliini ning ekspordib suure osa toodangust Lätti ja Leetu.


Karme juhatuse liige Ivo Kikas rääkis, et lõunanaabrid on Karksi veinidest püsivalt huvitatud. Neile müüakse kirsi- ja mustasõstraveini, mõlemat sama kaubamärgi all kui Eestis. Samuti läheb ekspordiks Winterwine’i nime kandev hõõgvein, kuid see on siiski hooajakaup.



Enne aasta lõppu koondas aktsiaselts kümme töötajat. Kikas põhjendas seda uute seadmete soetamisega.



«Ostsime kaks villimisliini, mis on meie tootmist automatiseerinud, ning me vajame seetõttu vähem tööjõudu,» selgitas ta.



Tänu uutele liinidele suudetakse tema sõnutsi toota senises mahus ja isegi rohkem. Kikas lisas, et töötajate arv on optimaalne ning rohkem koondamisi lähemal ajal kavas pole.



Ekspordi käivet Ivo Kikas nimetama ei soostunud, kuid kinnitas, et see pole tänavu langenud. Suurem on ostjaskond Leedus, väiksem Lätis.



«Karme müük tervikuna kasvas sel aastal vähemalt 15 protsenti,» kinnitas Kikas.


Tema hinnangul on Karksi veini rohkem ostma hakatud ka Eestis. «Vahest on põhjus selles, et me pole hindu lakke löönud,» vaagis ta tõusu tagamaid. «Oleme samu tooteid pikalt müünud. Võib-olla on inimesed maitsega harjunud või leidnud taas üles vana hea marjaveini.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles