Viljandimaa Kultuuripärli saab Tonio Tamra

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tonio Tamra
Tonio Tamra Foto: Elmo Riig / Sakala

Uue aasta teisel päeval Ugala teatris peetaval kultuuri- ja spordirahva ühisel peol antakse Eesti kultuurkapitali Kultuuripärli preemia Tonio Tamrale.


Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra on aastaid seisnud Viljandimaa kultuurielu edendamise eest. Preemia andjate sõnul ei torka ta suurte ettevõtmiste juures tihtilugu üldse silma, aga ilma temata poleks hakkama saanud ei pärimusmuusika ait ega Viljandi kultuuriakadeemia.



Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupi esimehe Malle Allese sõnul on Viljandi muusikaelu tänu Tonio Tamrale tublisti arenenud.



«Tema teene on muusikakooli orkestrimaja ja kultuuriakadeemia muusikamaja ehitamine ning tema osa ei saa alahinnata ka pärimusmuusika aida valmimisel,» loetles Allese. «Tonio on mees, kes ühendab kultuuriakadeemiat ja Viljandi noori muusikakooli kaudu.»



Tonio Tamra kureerib maakonna laulupidusid ja suunab Viljandi noorteorkestri tööd. Allese lisas, et tegemist on äärmiselt sooja, sümpaatse ja sõbraliku inimesega.



Tonio Tamra on Viljandis tegutsenud 2003. aasta 1. augustist. Oma sõnul tuli ta siia sellepärast, et Tallinnast oli ju ometi vaja kuhugi edasi minna.



«Ma tean küll, et see väide mõjub paljudele imelikult, aga tegelikult on Viljandi Tallinnaga võrreldes kõva edasiminek,» selgitas ta. «Viljandis on palju suuremad võimalused. Teiseks võib öelda, et Tallinn sai valmis, aga Eestis on veel väga palju teha.»



25 000 krooni suuruse Kultuuripärli preemia saaja valiti nelja kandidaadi seast.


Kolmandat aastat korraldataval «Pärlipeol» antakse peale selle auhinna kätte kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupi ning maakonna spordiliidu, terviseedenduse ja teist aastat ka  rahvakultuuri auhinnad. Lavale tunnustust saama on oodatud ligi kaheksakümmend inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles