Lahmuse vaevleb rahapuuduses

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa kulutatud summast, mille asemele ootab kool abiprogrammi toetust, läks jõusaali seadmete ostmiseks.
Osa kulutatud summast, mille asemele ootab kool abiprogrammi toetust, läks jõusaali seadmete ostmiseks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Makseraskustesse sattunud Lahmuse erivajadustega laste kool ootab Norra ja Euroopa abiprogrammi toetusi, kuid direktori kinnitust mööda ei pea lapsed ja nende vanemad muretsema.

«Toit on laual, ruumid soojad ja õpetajate palgaraha olemas,» lausus Lahmuse kooli direktor Heinrich Jürna ja lisas, et puudujääk tuleb eelkõige selliste suuremate kulude pealt nagu telefon ja elekter.

Rahasaamine viibib, sest kool esitas toetuste taotlemiseks vajalikud aruanded liiga hilja.

«Ei leia siin eriti kellegi süüd,» sõnas Heinrich Jürna. «Kool pidi esitama oma andmed projektijuhile ning dokumentide edasi-tagasi liikumise ja parandamise tõttu jäigi asi hiljaks. Keda sa ikka süüdistad? Parem on, kui direktor võtab vastutuse.»

Toetusraha saabub alles tuleva aasta veebruaris ning kool on pöördunud haridus- ja teadusministeeriumi poole palvega leida endale 41 551 eurot.

«Kooli hinnangul on see summa, mis jääb puudu tänavusest majandamiskulude eelarvest,» tõi välja ministeeriumi riigikoolide talituse juhataja Raivo Trummal.

«Loodan, et ministeerium meid toetab,» ütles Heinrich Jürna ja lisas, et novembri lõpul laekub juba vahearuande toetus, aga see läheb sildfinantseeringuna riigile ja kool peab reaalse toetuse saamiseks ikka veebruari ootama.

Raivo Trummal kinnitas, et riigikool ei saa muutuda maksejõuetuks. «Teenuseosutajad ei pea kindlasti muretsema,» kinnitas juhataja, et kohustuste katmiseks leitakse raha ning õpetamine ei tohi kannatada.

Trummal rääkis, et haridus- ja teadusministeerium otsib lahendusi lisaraha kandmiseks kooli majandamiskuludesse juba sel aastal ning ühtlasi vaatab üle olemasolevad kohustused ja võimalused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles