Juhtkiri: Viljandisse edasi, Viljandiga edasi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Viljandi muusikaelu eestvedajaid Tonio Tamra
Üks Viljandi muusikaelu eestvedajaid Tonio Tamra Foto: Elmo Riig / Sakala

«Sakalal» on hea meel, et Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp otsustas Kultuuripärli preemia anda just Tonio Tamrale. Ta on tunnustuse kuhjaga ära teeninud.


Kahju küll, aga neid, kelle osa siinse kultuurielu hoidmises ja arendamises võiks Tamra omaga samaväärseks pidada, pole just palju.



Talle peavad ühtviisi tänulikud olema nii muusikakool kui kultuuriakadeemia ning tema abiga on teoks saanud terve hulk sellise kavaliteediga muusikasündmusi, mille pärast iga teine Eesti linn kadedust peab tundma. Suurima tähelepanu pälvis neist läinud suvel Kaevumäe täie publikut kogunud Viljandi noorte sümfooniaorkestri kontsert, millest kujunes ühtlasi linna juubeliaasta tipphetk.



Tonio Tamra on olnud tihedalt seotud ka kolme Viljandile ülitähtsa hoone valmimisega. Esimene neist, kultuuriakadeemia muusikamaja, tegi uksed lahti kolm aastat tagasi ning tänavu lisandusid sellele pärimusmuusika ait ja muusikakooli juurdeehitis. Just need kolm hoonet annavad kindlust, et Viljandi suudab kultuurilinna head nime säilitada ka aastakümnete möödudes. Kui sellele kaasaaitamine pole preemiat väärt, mis siis veel on?



Viimased paar aastat on Tonio Tamra olnud üks nendest, kes on ette valmistanud praeguse Rubiini kino asemele suurejoonelise õppe- ja ärihoone rajamist. Nii ambitsioonikas ettevõtmine pole jõukohane kaugeltki mitte igaühele.


Loodetavasti saadab senist pingutust edu ning õige pea saab Viljandi südalinn veel ühe pidepunkti võrra rikkamaks.



Mida rohkem jagub Viljandisse inimesi, kes söandavad Tallinnast Viljandisse kolimist nimetada edasiminekuks, seda tugevamatel jalgadel maakonnakeskus seisab. Just selle nimel tulebki linnajuhtidel töötada, et eri elualade tipud peaksid siinset elu- ja töökeskkonda ahvatlevaks. Esmatähtis on seejuures avatus uutele julgetele ideedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles