Viljandi aastavahetuse ilutulestikust tuleb vaatemäng

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi aastavahetuse ilutulestiku korraldab koostöös linna ettevõtjatega osaühing Ilutulestiku Keskus Arnika. Tulevärk läheb maksma ligi 85 000 krooni, millest 20 000 krooni on Arnika panus.


Arnika juhataja Eduard Tani ütles, et eesmärk on Viljandis pakkuda parimat ilutulestikuelamust. «Igal aastal paneme kokku uusi vaatemängulisi osi ning näitame kindlasti ka mõnda uut toodet ja efekti,» selgitas ta.

Raketid lastakse üles Viljandi vangla õunaaiast ja ilutulestikku peaks kõige paremini nägema Centrumi platsilt. Suurepärane vaade on ka Köleri puiestee ja Uku tänava ristmikult, sest seal ei sega pilti tänavavalgustus.

Vaatemängu jälgimiseks kohta valides soovitab Eduard Tani arvesse võtta tuule suunda. «Paratamatult kaasneb ilutulestikuga suits ja kui see kandub tuulega rahva poole, ei näe hästi tervikut. Raketid lastakse õhku mitmes suunas lehvikuna, mistõttu bussipargi värava juures ei ole vaatemängu jälgida kõige parem.»

Viljandi linnavalitsus tänab kõiki ettevõtjaid, kes leidsid keerulisest ajast hoolimata võimaluse aastavahetuse ilutulestiku korraldamist toetada. «Ühiselt linlastele uue aasta tervitamiseks ilutulestikuelamuse pakkumine on ilus traditsioon, mis väärib järgimist ka järgmistel aastatel,» lisas Eduard Tani.

Viljandi linnavalitsus andis aastavahetuse ilutulestiku korraldamiseks reservfondist 15 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles