Viljandimaalt pärit kaitseväelane arvati eliitsõdurite hulka

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmet Pülzü
Urmet Pülzü Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Enne jõule Iraagist naasnud Estpla-17 üksuses teeninud Urmet Pülzü on üks jalaväerühma võitlejatest, kes said enne kojupöördumist pataljoni juhtkonnalt õiguse kanda kuldseid ratsaväekannuseid, mis tähendab nende arvamist eliitsõdurite hulka.


Ratsaväeosad on USA armees suure tulejõu, kõrge soomuskaitse ja hea manöövervõimega üksused, mida kasutatakse enamasti ründeoperatsioonideks.

Rühmaülem leitnant Raul Kadaste kirjutab teise jao pooljao ülema vanemseersant Urmet Pülzü kohta järgmist: «Ta on rühma kõige suurem mees, tänu millele on ta igal pool imehästi kõigile silma paistnud. Nagu ameeriklased kord naljatamisi ütlesid, et oleks kõik nii suured sõdurid, poleks meestele vist relvi vajagi - ta lööb juba välimusega. Tegemist on kogenud sõduriga, kes lisaks lõppenud Iraagi missioonile on vähemalt korra Kosovos käinud.»

Peaaegu kuue teenistuskuu jooksul tegi ESTPLA-17 üle seitsmekümne patrull- ja läbiotsimisoperatsiooni, sealhulgas koos Iraagi armee ja politsei üksustega. Rühm konfiskeeris käsitulirelvi ja isevalmistatud lõhkekehade tegemiseks vajalikke komponente.

Estpla-18 missiooni saatmine Iraaki oli Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni mandaadi lõppemise tõttu kahtluse all, kuid riigi parlament ja presidendinõukogu andsid möödunud nädalal nõuoleku võõrvägede kohaloleku jätkamiseks ka tuleval aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles