Leheprahi tasuta äravedu jätkub esmaspäeval

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnas algas okste ja aiajäätmete tasuta äravedu 23. aprillil.
Viljandi linnas algas okste ja aiajäätmete tasuta äravedu 23. aprillil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki sügise hakul tehtud plaanide kohaselt oleks Viljandis aiaprahi tasuta äravedu pidanud lõppema 4. novembril, otsustasid linnajuhid seda aega edasi lükata, sest sooja sügisega polnud kõik puud lehti veel loovutanud.

Lehtede ja okste tasuta äravedu algas Viljandis 24. oktoobril ja pidi kestma kaks nädalat. Avanädala lõpus otsustas aga linnavalitsus teise nädala edasi lükata ning nüüd andsid linnajuhid teada, et aiaprahi tasuta äravedu jätkub algaval nädalal.

Tasuta äraveo teise kogumisringiga alustatakse tuleval esmaspäeval, 14. novembril. Nii saab ära vedada ka need lehed, mis riisutakse kokku veel sel nädalavahetusel.

Kui on majaomanikke, kes pole lehtede tasuta äraveo võimalusest veel teada saanud või soovivad täpsustada veograafikut, siis veopiirkondade ja -päevade kohta saab infot küsida linnavalitsuse majandusametist.

Oksad tuleb koguda eraldi, lõigata meetri pikkuseks ja kokku siduda. Puulehtede ja tõrude kogumisel tuleb arvestada, et koti raskus ei ületaks 20 kilogrammi. Kogutud lehed ja seotud oksad tuleb tõsta kinnistu piiridest välja äraveole eelneval päeval.

Lehekotid ja oksapundid tuleb kindlasti tõsta välja kinnistu sissepääsu juurde, sest jäätmeveoauto kinnistule ei sõida. Juhime tähelepanu ka sellele, et lehti ja oksi ei veeta ära ühel ja samal ajal. Seega ei ole vaja muret tunda, miks oksad viidi ära, aga lehed jäeti sel korral maha.

Kogutud okste ja lehekottide asukohta ei ole tarvis eelnevalt registreerida. Tasuta viiakse oksad ja lehepraht ära eramute ja korteriühistute kinnistutelt.

Et lehekotti ei peidetaks olmejäätmeid, lõigatakse kotid enne tühjendamist katki. Kui lehtede ja haljastusprahi seest leitakse olmejäätmeid, siis neid kotte tasuta ära ei viida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles