Ulmeplaan: minister Rein Lang soovitab taastada Viljandi ordulossi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülal on Kaevumäe aerofoto 2006. aastast. Juhul kui kultuuriminister Rein Langi plaanist asja saab, on vaatepilt tulevikus hoopis suurejoonelisem. Alumisel pildil on Viljandi muuseumis hoitav makett, mis on valmistatud fantaasia ja samasuguste säilinud linnuste põhjal.
Ülal on Kaevumäe aerofoto 2006. aastast. Juhul kui kultuuriminister Rein Langi plaanist asja saab, on vaatepilt tulevikus hoopis suurejoonelisem. Alumisel pildil on Viljandi muuseumis hoitav makett, mis on valmistatud fantaasia ja samasuguste säilinud linnuste põhjal. Foto: Elmo Riig / montaaž

Läinud nädalal ütles parajasti Jõgevamaa visiidil viibiv kultuuriminister Rein Lang, et Põltsamaa lossi võiks taastada. Lossivaremete tulevik on tähtis teema ka Viljandile, lisas ta.

Varemete konserveerimisel ei ole kultuuriministri hinnangul mõtet, sest konserveeritud varemed kesklinnas pole just kõige atraktiivsemad.

«Sakala» täpsustavale küsimusele vastas kultuuriminister: «Ma olen korduvalt öelnud: konvendihoone ülesehitamine annaks Viljandile tohutu lisaväärtuse, mida konserveeritud varemed vaevalt suudavad teha. Kindlasti ei ole see odav ettevõtmine, aga kui Viljandi linn seda teha tahab, olen valmis aitama. Siinjuures on pall ikkagi linna käes, kellel tuleb kanda ka ülesehitamise pearaskus.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles