Erivajadustega laste kooli ähvardab pankrot

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure-Jaani vallas töötav erivajadustega laste kool vajab kiiresti 41 500 euro suurust rahasüsti, et katta saamata jäänud toetusest tekkinud auk ning tasuda majandamiskulud.

Kümnete tuhandete eurode suurune puudujääk tekkis projekteerimise, jõusaaliseadmete ostu ning sepikoja ja juustumaja remondi eest tasumisega, vahendab Vikerraadio.

Tööde eest maksti tänavu kevadel teadmisega, et Norra ja Euroopa majanduspiirkonna abiprogrammi kaudu laekub raha septembriks tagasi. Toetuse saamiseks vajalikud aruanded esitati aga liiga hilja ning praegu räägitakse, et puudu olev summa võib kooli kontole jõuda alles veebruaris.

Asutus on pöördunud riigi poole, kuid haridusministeeriumist öeldakse, et nii suurt summat pole tagataskust võtta. Riigikoolide talituse juhataja Raivo Trummali kinnitust mööda otsitakse probleemile lahendust.

Kui raha ei leita, võib Lahmuse kool direktor Heinrich Jürna hinnangul halvimal juhul pankroti minna.

Seni kütte- ja elektriarvete ning muude majanduskulude maksmiseks õpetajate palgaraha kallale pole mindud ning õppetegevus kestab. Raivo Trummal nentis, et kooli omanik ehk riik ei saa endale lubada, et lapsed valede otsuste tõttu kannataksid. See tähendab, et maja peab olema köetud ning õpilastel kõhud täis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles