Liisinguautodega idapiiri ületades tuleb tasuda tagatisraha

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4. septembrist on raskendatud liisitud sõiduautodega Venemaale minek.
4. septembrist on raskendatud liisitud sõiduautodega Venemaale minek. Foto: Rein Säinas

Maksu- ja tolliameti teatel on 4. septembrist raskendatud liisitud sõiduautodega sisenemine Venemaale, sest seal hakkas kehtima seadusemuudatus. Piiri võivad ületada ainult need liisinguautod, mille omanikud on nõus tasuma tagatisraha.

Maksu- ja tolliameti (MTA) piirikontrolli valdkonna juht Ants Kutti sõnul ei teatanud Vene toll Eesti ametkonda muudatusest ette ning preagu uuritakse Eesti poolelt täpsemalt, milles see seisneb ja kuidas piiriületus edaspidi võiks liisitud autodega toimuma hakata.

MTA teada puudutab muudatus eelkõige neid, kelle nimele on vormistatud kaks transpordivahendit või rohkem. Kui nendest transpordivahenditest ühele on juba Vene toll vormistanud ajutise väljaveo loa Venemaale, siis teise sõidukiga piiri ületades tuleb maksta tagatist. "Palume sõiduautoga piiri ületamiseks aega varuda, sest ooteaeg on ajutise väljaveo kontrolli ja tagatise vormistuse tõttu pikk," kõneles Kutti.

Ta lisas, et kohe, kui Eesti ametkonnal on kindel arusaam seadusemuudatusest ja piiriületuse edaspidisest toimimisest, antakse sellest ka üldsusele teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles