Eesti looduskeskused kutsuvad märkama looduse ja tervise seoseid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal oodatakse inimesi laupäeval Tipu looduskooli.
Viljandimaal oodatakse inimesi laupäeval Tipu looduskooli. Foto: Elmo Riig

Eeloleval laupäeval ja pühapäeval peetakse Eestis esimest korda looduskeskuste päevi, mil ligi 40 loodus- ja keskkonnahariduskeskust kutsub külla ning pakub erinevaid looduse ja tervisega seotud tegevusi. Viljandimaal oodatakse inimesi laupäeval Tipu looduskooli ja Parika väikejärve õpperajale.

Eestimaa looduskeskuste pakutavad programmid on mitmekülgsed ja põnevad. Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik rääkis, et tehakse seeneretki ning targemaks saab seeneroogade, seentega lõnga värvimise ja puuseente teemadel.

"Alati on inimesi huvitanud ka mürgised, söödavad ning ravimtaimed. Nüüd saab meelde tuletada, mida veel korjata aiast ja metsast ning kuidas koguda ja kuivatada ravimtaimede juuri, mille varumiseks on just praegu parim aeg,» kõneles Kivistik.

Kõigi avatud looduskeskuste päevade programmid ja registreerimisinfo on keskkonnahariduse portaalis. Looduskeskuste päeva korraldab keskkonnaamet KIK-i toetusel ning see on kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul.

Keskkonnahariduse portaali septembri alguse andmetel tegutseb Eestis rohkem kui 140 loodus- ja keskkonnahariduskeskust. Neist 17 on keskkonnaameti keskused, 18 RMK loodushariduskeskused, 19 muuseumid ning 90 mittetulundusühingud, sihtasutused, omavalitsustele kuuluvad asutused ja muud keskused. Keskustes pakutakse rohkem kui tuhandet õppeprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles