Heinamaale tuleb uus promenaad

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranna puiestee ja ellingu vahel laiub praegu heinamaa, kuid üsna pea hakatakse sinna vedama koormate viisi kruusa, millest saab uue jalgtee põhi.
Ranna puiestee ja ellingu vahel laiub praegu heinamaa, kuid üsna pea hakatakse sinna vedama koormate viisi kruusa, millest saab uue jalgtee põhi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Et kasutada ära linnas käivaid ehitusi, alustatakse Viljandi rannast Pika tänava otsani ulatuva promenaadi rajamist. Selle valmimise aeg pole veel teada.

Viljandi linnapea Loit Kivistiku sõnul sündis esmaspäevane ehitamisotsus selleks, et ära kasutada soodsat olukorda. Ehitustööd käivad nii staadioni kõrval endise Kalevi spordibaasi juures kui Paalalinnas Näituse väljakul ning mõlemas kohas jääb üle hulk pinnasetäiteks sobivat materjali.

«Laseme selle kruusa vedada uue promenaadi täiteks,» selgitas Kivistik. Samas lisas ta, et raekojas ei ole veel kindlaks määratud, millal peab rannast alguse saav ning Ranna puiestee ja Pika tänava ristmikul lõppev uus tee valmima.

Jalakäijatele ja jalgratturitele loodav tee on ametlikult üks osa ümber järve kulgevast terviserajast. Enne kui valmib endise vetelpääste hoone juurest Ranna puiesteele ulatuv lõik, tahavad linnajuhid valmis saada selle tee, mis viib tervisesportlased ja jalutajad rannast Kösti.

«Uuel aastal valmib ratturite ja rulluisutajate tarvis Köstit ja Vana-Võidut ühendav tee,» rääkis Kivistik. «Siis oleks viljandlasel võimalik näiteks Männimäel rulluisud jalga panna ja nendega Vana-Võiduni välja sõita.»

Selleks on kevadel plaanis asfalteerida linna ainus kruusatee Karja tänav ning muuta see ja Järve tänav õuealaks. Siis võiksid seal kõrvuti autodega sõita rulluisutajad ning ring ümber järve saaks lõpuks valmis.

Endise linnapea Kalle Jentsi pakutud ideed täita suur osa Kösti luhast ja ehitada Kösti silla ning ranna vahele täiesti uus promenaad, ellu viima ei hakata. Praeguste linnajuhtide hinnangul oleks see liiga kallis. Ülejäänud terviseraja osa valmis kolm suve tagasi.

Randa ehitati promenaad sel aastal. See kulgeb kunstmuruväljaku juurest staadioni parklani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles