Seadus kohustab majja korstnapühkijat kutsuma

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Jõekäär on üks neljast Viljandimaa korstnapühkijast, kellel on kutselitsents. Iga viie aasta tagant peab just litsentsiga spetsialist küttelõõrid üle vaatama.
Märt Jõekäär on üks neljast Viljandimaa korstnapühkijast, kellel on kutselitsents. Iga viie aasta tagant peab just litsentsiga spetsialist küttelõõrid üle vaatama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuleohutusseaduse järgi peab kutsetunnistusega korstnapühkija eramu korstnalõõre puhastama vähemalt iga viie aasta tagant, ent Lõuna-Eesti päästekeskuse ennetusosakonna juhataja Erki Remmelkoor soovitab professionaali abi kasutada sagedamini.

«Varem lubati omanikel endil puhastada, aga seadusemuudatus tehtigi selleks, et nende tööd kontrollida,» selgitas Remmelkoor. «Tohutult tuli juurde niisuguseid tuleõnnetusi, mis olid tingitud ebarahuldavas korras kütteseadmetest.»

Copy
Tagasi üles