Naiskoor tähistab viieteistkümnendat kooslaulmise aastat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval kell 16 algab Jaani kirikus kontsert «Iris 15».

Jaani koguduse eakate naiskoor, mida asutamise järel juhatas Riina Trumm, on aastate jooksul nii kasvanud kui kahanenud.

Sajandivahetusest alates Taimi Välba käe all laulnud koor mahtus veel mõni aasta tagasi kolme ritta. Nüüd on koosseis tõmbunud ansambli mõõtu, ent kooskäimise põhjus on jäänud samaks: laulda rõõmuks iseendale ja teenida kogudust lauluga jumalateenistustel.

Kui Taimi Välba koori juhtima asus, andis ta kollektiivile nime Iris, mis kreeka keeles tähendab vikerkaart ning sümboliseerib silda taeva ja maa vahel.

Irise laul on viiel viimasel aastal kõlanud Saaremaal, Tartus, Tõrvas, Põltsamaal, Türil ja Kõpus ning Saksamaal ja Soomes.

Tavaks on saanud osaleda riiklikel ja praostkonna vaimulikel laulupäevadel, laulda esimese advendi kontserdil ja esineda erinevates Eestimaa kirikutes. Jaani kiriku 535. aastapäevaks valmis kooril ka plaat.

Laupäevasel kontserdil esinevad lisaks Irisele solistid Merle-Linda Kangur ja Guldžahon Jussufi. Koori juhatab Taimi Välba ning klaveril saadab Aare Külama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles