Mulgi kultuuri instituut sai uue juhi

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi kultuuri instituudi uus juht Kairi Nigol otsustas pärast ligi kuus aastat kestnud karjääri Austraalias naasta Mulgimaale Abja-Paluojale.
Mulgi kultuuri instituudi uus juht Kairi Nigol otsustas pärast ligi kuus aastat kestnud karjääri Austraalias naasta Mulgimaale Abja-Paluojale. Foto: Erakogu

Eilsest juhib Mulgi kultuuri instituuti 31-aastane Kairi Nigol. Ta töötas aastaid Austraalias omavalitsuse rahandusosakonnas, kuni otsustas kolida päranduseks saadud Abja-Palu­oja korterisse.

Nigol töötab Abja gümnaasiumis inglise keele õpetajana ning jätkab selles ametis ka instituudi juhina.

2012. aastal Austraaliasse klienditeenindajaks tööle läinud Nigol alustas aasta hiljem karjääri finantsvaldkonnas: esialgu töötas ta finantsassistendina, seejärel aga Lake Grace’i omavalitsuses finantsametniku ja -koordinaatorina.

«Austraalias elamine õpetas mind märkama, kui rikkalik on eesti kultuur: meie luule, folk ja isegi arhitektuur. See on tõeline väärtus!» lausus ta. Oma sõnul kandsid teda Mulgimaale tagasi suur koduigatsus ning nostalgia lapsepõlve järele, kui ta Abja-Paluojal vanaema juures aega veetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles