Laste jooks jõuab laupäeval juubelini

, Joosu klubi liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
70. laste ümber Paala järve jooks algab 8. septembril kell 11.
70. laste ümber Paala järve jooks algab 8. septembril kell 11. Foto: Marko Saarm

Esimest korda 1984. aasta 26. mail teoks saanud kaks korda aastas korraldatav laste jooks ümber Viljandi Paala järve jõuab eeloleval laupäeval auväärse juubelini: see leiab aset juba 70. korda. Algusaastatel korraldas mõõduvõttu Viljandi spordikomitee, alates 14. korrast 1990. aasta sügisel on seda teinud tervisespordiklubi Joosu.

Esimesel jooksul startis 123 kuue- kuni kümneaastast last, järgmise aasta sügisel lisandusid 11- ja 12-aastased ning 1995. aastast ka nõndanimetatud tillud ehk alla viieaastased.

Aastate jooksul on osalejate arv kasvanud. Senine osalejate rekord, 601 last (sealhulgas 198 tillujooksul kaasateinut), sai püstitatud kolm aastat tagasi. Aastate vältel kokku on selle jooksu lõpetanud 23 512 poissi ja tüdrukut, nende seast on võitjaau maitsta saanud 374 last.

Võitude rekord kuulub Karl Rudolf Orule, kel on neid kirjas 14. Rohkem kui viis võitu on pälvinud 57 jooksjat. Võitjate hulgas on Eesti esikulturist Ott Kiivikas, jalgpalli rahvuskoondise kapten Ragnar Klavan, võrkpallikoondises mänginud Argo Arak, mitmekordne Eesti meister keskmaajooksus Agneta Land, tänavune Eesti meister kaugushüppes Hans-Christian Hausenberg ja paljud teised nimekad spordiinimesed.

70. laste ümber Paala järve jooks algab 8. septembril kell 11. Joostakse nagu alati 1200-meetrine ring ümber järve. Vaid 11- ja 12-aastased poisid teevad järvele tiiru peale kaks korda. Tilludel tuleb läbida umbes 300 meetri pikkune maa.

Registreerimine algab kell 10, korraldajad paluvad osavõtjail varakult kohal olla, vältimaks viimastel minutitel tormamist.

Juubelile kohaselt saavad kõik põhijooksu lõpetanud medali. Kuus paremat saavad ka diplomi ja traditsioonilise magusa auhinna. Tillujooksule end registreerima ei pea ja seal paremusjärjestust ei määrata, kõik lõpetanud saavad kleepsu ja šokolaadimedali.

Seekord on sponsorid välja pannud ka arvukalt koolilastele sobivaid auhindu ja need loositakse kõigi osavõtjate vahel pärast viimase jooksu võitjate autasustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles