Õisu mõisas tuleb seminar

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õisu mõis
Õisu mõis Foto: Elmo Riig / Sakala

Muinsuskaitseamet koos Viljandi maavalitsusega korraldavad neljapäeval Õisu mõisas seminari «Kultuuriloost lähtuv planeerimine».


Õppepäev on mõeldud omavalitsuste töötajatele, planeerijatele, muinsuskaitsjatele, arhitektidele, restauraatoritele, mälestiste omanikele ja teistele teemast huvitatud isikutele.

1. juunist täiendati muinsuskaitseseadust mitmes valdkonnas. Üks tähtsamaid muudatusi on nõue koostada planeeringutele muinsuskaitse eritingimused, seda juhul, kui planeeritaval alal asuvad mälestised või kui planeering hõlmab muinsuskaitseala territooriumi. Nimetatud seadusesätet mõtestab muinsuskaitseameti peainspektorite osakonna juhataja asetäitja Merle Kinks.

Miljööalal asuva hoonestuse säilitamisest ja uutest planeeringutest Tallinna näitel kõneleb Tallinna kultuuriväärtuste ameti miljööalade osakonna juhataja Riin Alatalu.

Oma kogemustest vanade hoonete projekteerimisel ja restaureerimisel ning vastuoludest selles valdkonnas räägib arhitekt Raivo Mändmaa.

Tekstiilikunstnik, kunstiakadeemia emeriitprofessor Anu Raud mõtiskleb minevikupärandi väärtustamise ning selle kadumise ohtude teemal.

Õppepäeva teine pool on pühendatud Õisu mõisa tulevikuplaanidele. Kõnelevad arenduskonsultant Urmas Tuuleveski, Tartu ülikooli professor Juhan Maiste ja Artes Terrae osaühingu maastikuarhitekt Sulev Nurme. Kõik nimetatud esinejad on uurinud Õisu mõisa ajalugu ja kavandanud Õisu tulevikku, lähtudes selle kultuuriloolisest taustast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles