Õpilased asuvad orienteerudes maakonda avastama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis teist korda teoks saava maastikumänguga tahetakse õpilastes tekitada huvi ümbritseva keskkonna ja selle hoidmise vastu.
Viljandis teist korda teoks saava maastikumänguga tahetakse õpilastes tekitada huvi ümbritseva keskkonna ja selle hoidmise vastu. Foto: Peeter Kümmel

Kahel neljapäeval, 6. ja 13. septembril mängitakse Viljandis ja Lahemaa rahvuspargis Palmse mõisa ümbruse radadel maastikumängu, milles õpilased koguvad teadmisi piirkonna loodusest ja kultuuriväärtustest.

Viljandis teist korda teoks saava maastikumängu eesmärk on tekitada õpilastes maastikul liikumise kaudu huvi ümbritseva keskkonna ja selle hoidmise vastu. Keskkonnaameti ja keskkonnaühenduste ühiselt korraldatav üritus tutvustab eelkõige piirkonda, kus õpilased liiguvad, aga paneb märkama ka organismide seoseid ning paneb mänguliste tegevuste kaudu proovile osalejate teadmised. Mängus osaleb ligi 450 õpilast 14 koolist, kes muu hulgas tutvuvad ka keskkonnaasutuste tegevustega, et tulevikuski saaks nende juurde teadmisi ammutama minna.

"Mängude kontrollpunktide ülesanded on tänavu Eesti Vabariigi juubeliaasta hõngulised. Vaatame ajas tagasi ning keskendume piirkonna ajaloos keskkonnaga seotud olulistele sündmustele, kultuuriväärtustele, liikidele ja inimestele," lausus Krista Kingumets, kes on keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Viljandimaal.

Näiteks läbitakse Viljandis kümme eriteemalist punkti, kus saab teadmisi Eesti rahvussümbolite, veekogude, jäätmekäitluse, söödavate ja mürgiste taimede, tavalisemate ja erilisemate puu- ja põõsaliikide ning 2018. aasta linnu ja looma kohta. Lisaks on ülesandeid vanalinna arhitektuuri ja oluliste inimeste, näiteks sordiaretaja Johan Lutsu kohta. Põnevust pakuvad ka ülesanded, mis eeldavad pisut füüsikaseaduste tundmist ja nuputamist.

Kingumetsa sõnul on vahva, et kõik ürituse õnnestumisesele kaasa aitavad koostööpartnerid teevad seda vabatahtlikult ja tasuta, soovides pakkuda oma maakonna lastele meeleolukat päeva.

Viljandimaal löövad kaasa Viljandi muuseum, Piret Anier, Peep Tobreluts, Tipu looduskool, Anne Maala, mittetulundusühing Ühinenud Metsaomanikud, Viljandi avatud noortetuba ja Polli aiandusuuringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles