Juhtkiri. Kus on loogika ja õiglus?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Ehkki Viljandimaa omavalitsused peavad maksma enam kui 130 000 eurot, et koolilapsed saaksid aasta lõpuni bussiga kodust kooli ja koju tagasi, hoiavad kolm valda ja linn tänu riigi rahastatavale maakonna bussiliiklusele kokkuvõttes tublisti kokku. Ning kui enne tasuta ühistranspordi tulekut suhtusid needsamad omavalitsused kooli ajaks tööle pandavate liinide eest tasumisse iseenesestmõistetavusega, siis nüüd soovitakse, et ka nood ühendused makstaks nende eest kinni.

Käremeelne vaatleja prahvataks siinkohal, et linn ja vallad on tänamatud ja häbematud. Tegelikult on nende seisukoht aga arusaadav.

Riik peab tegema otsuseid, mis on nii vormilt kui sisult loogilised ja õiglased. Kui mõni valik või kord ei tundu seda kohe mitte olevat, siis sellele osutamine on sisuliselt heateo tegemine. Ent kui üksikisikult ei saa säärast tähelepanu juhtimist eeldada, siis kohalikel omavalitsustel lasub küll vähemasti moraalne kohustus konstruktiivset kriitikat teha. Ükskõik, kas neil on oma huvid kaalul või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles