Riik ootab maapiirkondade majanduse mitmekesistamiseks taotlusi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajanduse Regisrite ja Informatsiooni Ameti Tartu kontor.
Põllumajanduse Regisrite ja Informatsiooni Ameti Tartu kontor. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

10.-17. septembrini on ettevõtjatel õimalus taotleda Põllumajanduse Regisrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) vahendusel investeeringutoetust projektidele, mis aitavad mitmekesistada maapiirkondade majandustegevust väljaspool põllumajandustootmist. Alates 3.septembrist saab taotlust e-PRIAs eeltäita.

Maaelu arengukava eesmärk on maaettevõtluse mitmekesistamine ja arendamine eelkõige keskustest eemale jäävates piirkondades. Selle toetuse abil tehtavad investeeringud aitavad luua maal püsiva majandusliku baasi ning soodustavad sobivate ja atraktiivsete töökohtade loomist.

Toetust investeeringuprojektile võivad taotleda nii põllumajandusettevõtjad kui ka muude valdkondade mikroettevõtjad, kes kavandavad oma tegevust arendada maal. Lisaks on käesolevast taotlusvoorust alates võimalus toetust taotleda ka nn avaliku sektori põllumajandusettevõtjatel.

Toetust võib saada ehitisteks ja nende parendamiseks ning sinna juurde taristu rajamiseks, masinate ja seadmete soetamiseks ja paigaldamiseks. Abikõlblike kulutuste ning taotlejale esitatavate nõuete kohta on info meetme määruses. Selgitavat teavet pakub ka PRIA veebileht www.pria.ee ning abi saab küsida infotelefonil 7377 678.

PRIA hindab kõiki taotlusi meetme määruses sätestatud hindamiskriteeriumide alusel, millega kehtestatakse ka hindepunktide lävendid taotluse rahuldamiseks. Toetused määratakse nõuetekohastele ja vähemalt minimaalsed hindepunktid saanud taotlustele. Kui selliste taotluste summa ületab vastava sihtgrupi eelarvet, määratakse toetused hindamisel saadud paremusjärjestuse alusel.

Otsused kinnitab PRIA hiljemalt 8. veebruariks 2019.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles