Männimäel on mitu maja taas joogiveeta

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadeveetrassi rajamisel sai ekskavaatorikopp Männimäel pihta veetrassile.
Sadeveetrassi rajamisel sai ekskavaatorikopp Männimäel pihta veetrassile. Foto: Marko Suurmägi

Viljandis Männimäe linnaosas sadeveetrassi ehitav YIT Infra Eesti ja Viljandi Veevärgi töömehed parandavad reedel kaevamise käigus viga saanud joogiveetoru ning seetõttu on mitu suurt paneelmaja joogiveeta.

Aktsiaseltsi Viljandi Veevärk juhataja Toomas Porro selgitas, et õnnetus juhtus reedel ebatäpsete jooniste tõttu, mis on säilinud 1980. aastatest. "Toona ei tehtud eriti teostusjooniseid ja seetõttu ei ole kellelgi täpset aimu, kuidas torud maa all jooksevad," nentis ta.

Kui kanalisatsioonitorustiku paiknemist saab aimata kaevude järgi ja elektrijuhtmete leidmiseks on nüüdsel ajal spetsiaalsed seadmed, siis nõukogude ajal maha pandud joogiveetorude täpset asukohta polegi fikseeritud. Nii oli YIT Infra töömeestele antud plaani järgi joogiveetoru selle paberil näidatud asukohast kümmekond meetrit teises kohas.

Porro seletusel parandati reedel kella 16.30 ajal juhtunud õnnetuses purunenud toru kiirkorras kahe ja poole tunniga, kuid esmaspäeval asuti veetoru põhjalikult parandama. "Teist korda ehitajad torusse ei kaevanud," kummutas Porro väite, justkui oleksid töömehed veel kord sama toru katki teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles