Pühade algus möödus rahulikult

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval ja neljapäeval ei tulnud politseinikele ning päästjatele teateid ühestki tõsiste tagajärgedega juhtumist, kuid päris tööta polnud kummagi operatiivteenistuse esindajad.


Lõuna prefektuuri kommunikatsioonibüroo juhataja Remo Perli tõi märkimist väärivate sündmustena esile nelja joobes juhi tabamise. Kolm roolijoodikut jäi politseile pihku esimesel jõulupühal ja üks jõululaupäeval. Peale nende said korravalvurid kätte 17 teisi eeskirja nõudeid eiranud liiklejat.



Kainenema tuli kahe päeva jooksul viia kolm inimest, neist kaks jõululaupäeval. Kokku said patrullid kahe päeva jooksul 30 väljakutset, millest 17 olid jõululaupäeval.



Perli tõdes, et liiklusõnnetusi, raskeid avaliku korra rikkumisi, kehavigastuste tekitamisi ega teisi tõsiseid korrarikkumisi pole Viljandimaal õnneks registreeritud.



«Seni on läinud väga rahulikult ja usun, et ka järgmised päevad tulevad samasugused,» lausus ta eile.



Lõuna-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juhataja Evelin Uibokandi teada Viljandimaa päästjatel tulega võidelda ei tulnud, küll aga suitsuga.



Neljapäeval kell 1.39 teatati häirekeskusele, et Viljandis Tartu tänaval asuvas majas on kaks inimest vingu sisse hinganud. Sündmuskohale saabunud pritsimehed leidsid eest küdeva pliidi, mis oli korterisse suitsu ajanud, ja kaks magavat naist.



«Päästjad aitasid naised suitsusest ja vingusest ruumist välja, üks neist vajas esmaabi,» rääkis Uibokand. «Seejärel kustutasid nad pliidi all oleva tule, kontrollisid edasist ohutust ja tuulutasid ruumid. Õnnetuse olid põhjustanud puhastamata korsten ja hooldamata pliit.»



Päästjatel tuli abikutsele reageerida ka jõuluõhtul kell 22.10, kui Karksi-Nuias oli ühes Tiigi tänava kortermajas süttinud elektrikilp. Seal olid elanikud põlengust juba õnneks oma jõududega jagu saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles