Rahvaloendajaks pürgib üle 6600 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa piirkonna 132 rahvaloendaja tööd koordineerib piirkonnajuht Kristi Siimso.
Viljandimaa piirkonna 132 rahvaloendaja tööd koordineerib piirkonnajuht Kristi Siimso. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval lõppenud konkursil kandideeris rahvaloendajaks üle 6600 inimese, tööd saab 2200.

«Avaldusi laekus meile üle 6600. Nüüd asuvad 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse 25 personalitöötajat neid läbi vaatama,» kinnitas rahvaloenduse kommunikatsioonispetsialist Karin Volmer BNSile.

Rahvaloenduse personalijuhi Palmi Lindjärve sõnul uuritakse kandidaatide elulookirjelduste põhjal esmalt seda, kuidas nad vastavad konkursi tingimustes toodud nõuetele.

CVde ja avalduste ülevaatamisele järgnevad telefoniintervjuud ning rühmavestlused. «Rühmavestlused kestavad detsembri keskpaigani ja hiljemalt 6. jaanuariks saavad kõik kandidaadid töökonkursi tulemuste kohta vastuse,» selgitas Lindjärv.

Statistikaamet värbab 2000 rahvaloendajat ja 200 ooteajaga loendajat. Viljandimaal asub tööle 90 ja piirkonnas 132 rahvaloendajat.

Eestis kestab rahvaloendus selle aasta 31. detsembrist järgmise aasta 31. märtsini. Esimese kuu jooksul korraldatakse elektrooniline ehk e-loendus, mille puhul Eesti alalised elanikud saavad küsimustikule vastata internetis. Neid, kes selles ei osale, külastavad ajavahemikul 16. veebruarist 31. märtsini rahvaloendajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles