Kondas kutsub soome kunstniku õpituppa

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papjeemašee tehnikas kujundatud kauss
Papjeemašee tehnikas kujundatud kauss Foto: Kondase keskus

Kolmel järjestikusel päeval, 9.—11. novembrini kell 17 on Kondase keskuses papjeemašee õpituba.

Papjeemašee on ruumiliste objektide loomine ja dekoreerimine pabermaterjali, liimi ja värvi abil. Kummaline nimetus tuleneb prantsuskeelsest sõnapaarist papier-mâché, mis tõlkes tähendab mälutud paberit. Alguse on tehnika saanud paberi sünnimaalt Hiinast. Esimesed näited Euroopast pärinevad XVI sajandi Prantsusmaalt.

Selles tehnikas on valmistatud nii arhitektuurseid ornamente ja mööblit kui nipsasju. Eestis leidub enim sellest materjalist mänguasju ja nukke, pärit XIX sajandi lõpust ja XX sajandist.

Soome tekstiilikunstnik Pirkko Rahkonen juhendab Kondase keskuses kolmel järjestikusel päeval jõuluõpituba, kus saab kaunistada meelepärase kuju ja suurusega lauanõusid.

Tulijad võiksid võtta kaasa vanu ajalehti, ajakirju ja vabal valikul kolm plastikust kaussi või taldrikut, mida soovivad ümber kujundada. Ülejäänud materjalid on keskuses olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles