Seinatennisesaal kogub populaarsust

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Aavasalu vedamisel valminud seinatenniseväljaku kasutajad on aegu broneerinud juba järgmise aasta septembrikuuks.
Toomas Aavasalu vedamisel valminud seinatenniseväljaku kasutajad on aegu broneerinud juba järgmise aasta septembrikuuks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Aasta tagasi Tääksis avatud Viljandimaa ainuke seinatennisesaal on spordihuviliste seas nõutud paik. Nüüd kavandatakse spordimaja naabruses paiknevasse meiereihoonesse väikest hotelli.

Tääksi spordiklubi juhi Toomas Aavasalu vedamisel valminud seinatennise-, ingliskeelse nimega squash’iväljak on suures osas broneeritud juba järgmise aasta septembrikuuni.

«Squash on intelligentsete inimeste mäng, kus saavad rakendust kõik lihased,» kiitis Aavasalu. «Saal on pidevalt kasutuses. Reklaami teha ei ole tahtnud, muidu ise enam mängima ei pääsekski.»

Spordimeka

Spordimajas on peale seinatenniseväljaku jõusaal, suusa­laenutus, pesemisruumid ja kaks sauna. Kõike seda saavad hommikupoolsel ajal tasuta kasutada Tääksi kooli õpilased. Tavakasutajate käsutuses on maja tasu eest õhtupoolikuti kella neljast.

Spordiklubi juht rääkis, et hoonele kulus palju raha, toetust saadi ka põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametist (PRIA), aga piletitulust suudab keskus ennast ise ära majandada ning veidi jääb ülegi.

Aavasalu rõhutas, et püsikulud on minimaalsed. «Majal on maaküte ning soojakulud on väikesed.»

Kui seinatenniseväljakule mahub korraga kaks mängijat, siis ülejäänud hoones saab aega veeta ka suurem seltskond. Aavasalu sõnutsi broneerivad maja nii firmad, klubid kui eraisikud, enamasti kuni kümne inimesega seltskonnad.

Väike hotell

Ruumides võib näha igasuguseid spordiga seotud esemeid, näiteks vanu suuski ja Eesti tuntud jalgpallurite originaalsärke, teise korruse puhkeruumis on üleval aga kõikvõimalikud fännisallid ning Inglismaa ühe tuntuma jalgpalliklubi Manchester Unitedi lipp.

Toomas Aavasalu ütles, et kaugemalt tulnud seltskonnad tahaksid tihti jääda ka ööbima, aga  seda võimalust Tääksis praegu pole.

Spordiklubi juht on heitnud silma kõrvalkrundil seisvale vanale meiereihoonele ning peab plaani luua sinna kümne kohaga hotell.

Eesti Vabariigi algusajal ehitatud maja alumine pool on suurtest maakividest ja ülemine krohvitud palkidest. Aavasalu plaani järgi tulevad sinna peale hotelli toitlustuskoht ja saun. Ta tõdes, et hetkel on maja ostutehing veel pooleli. Kui see õnnestub ja valmib renoveerimisprojekt, esitab Tääksi spordiklubi PRIA Leaderi detsembrivooru rahataotluse 115 000 euro saamiseks.

Hotelli valmimine peaks külla tooma paar töökohta.

Aavasalu lisas, et suviti peetakse Tääksis lastele rahvusvahelisi jalgpallilaagreid. Seni on väljast tulnud lapsi majutatud koolimajas, edaspidi annaks oma osa ka loodav hotell.

Toomas Aavasalu ütlemist mööda oleks Tääksis siis täiuslik spordikompleks ning aasta ringi jätkuks tegevust nii spordiinimestele kui loodusenautijatele. «Siin on ju fantastiline loodus: künkliku maastiku tõttu on Tääksit nimetatud Eestimaa Šveitsiks. Kool on teinud siia matkaradasid ning aasta lõpuks on meil ka poolteisekilomeetrine valgustatud suusarada.»

Suure-Jaani valla spordi- ja noorsootöönõunik Mati Adamson meenutas, et spordimaja valmis Tääksi spordiklubil koostöös vallaga. Tema sõnutsi tahab vald kujundada Tääksist korraliku suusakeskuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles