Teatribuss viib Estoniasse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Luikede järv» Estonias
«Luikede järv» Estonias Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Estonia teatribuss sõidutab Eesti linnade elanikke teatrielamusi saama juba 11. hooaega. 

«Estonia teatribussi eesmärk on pakkuda inimestele mugavat võimalust käia Estonia teatris ooperit, operetti või balletti nautimas,» rääkis rahvusooperi Estonia turundusassistent Lisanna Männilaan. «Buss toob inimesed peaaegu koduukselt teatriukse ette ja viib pärast etendust koju. Oleme mõelnud eri maitsega teatrisõpradele, seepärast oleme vaatamiseks valinud lavastusi kõigist žanreist.»

Balletihuvilisi ootab nüüdisaegse koreograafiaga ja lavalist vaatemängu pakkuv Eesti esimene ballett, Eduard Tubina «Kratt» Marina Kesleri lavastuses, samuti  balletikunsti üks tippteoseid, Pjotr Tšaikovski «Luikede järv» Toomas Eduri lavastuses. Ooperisõpradele pakutakse võimalust vaadata Gaetano Donizetti maailmaklassikasse kuuluvat koomilist ooperit «Armujook» Georg Malviuse lavastuses. Samuti on võimalik sõita vaatama Estonia värskeimat lavastust, Olav Ehala armastatud koguperemuusikali «Buratino» Andres Dvinjaninovi lavastuses.

«Viljandimaalased on alati olnud väga suured Estonia sõbrad,» lausus Männilaan. «Meie külalisetendused Ugala teatris on saanud suure menu osaliseks – pole vahet, kas tegu on ooperi, balleti või hoopis beebikontserdiga. Samuti on lood teatribussiga. Teatris käimise võimalust on Viljandimaa inimesed kasutanud kõigil 11 aastal ning nende osavõtlikkus on alati olnud muljetavaldav.»

«Kratt» etendub Estonias neljapäeval, 6. septembril. Päev hiljem saab vaadata «Armujooki», 8. septembril «Luikede järve» ja 9. septembril «Buratinot». Buss väljub Viljandist kõigil neljal päeval Vabaduse platsilt. Esimesel kolmel päeval (6., 7. ja  8. septembril) kell 14, ent 9. septembril juba kell 8, sest etendus algab kell 12. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles