Oranž näidismaja võib kaduda koos kvartaliga

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmatorkavat värvi näidismaja on Nooruse elamukvartalit reklaaminud juba aastaid, sealjuures viimased kümme kuud valla loata. Oodatud huvi pole sel paraku õnnestunud tekitada ning vald kaalub, kas ei tuleks tühistada ka pikaks ajaks paberile jäänud detailplaneering.
Silmatorkavat värvi näidismaja on Nooruse elamukvartalit reklaaminud juba aastaid, sealjuures viimased kümme kuud valla loata. Oodatud huvi pole sel paraku õnnestunud tekitada ning vald kaalub, kas ei tuleks tühistada ka pikaks ajaks paberile jäänud detailplaneering. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba mitu aastat on Tartu maantee ääres Vana-Võidu ringraja ristmiku lähedal seisnud väike oranž maja, mis reklaamib sinna kavandatavat elamukvartalit. Selle aasta algul lõppes hoonel ametlik luba ja kõige radikaalsema stsenaariumi järgi võib ehitis kaduda koos detailplaneeringuga.

Ühekorruselisel garaažiga majal on mõnes toas isegi tapeet seinas, kuid elamiseks pole seda kunagi kasutatud. Pikkamööda, kuid järjekindlalt läheb hoone seisukord halvemaks: rohi kasvab läbi terrassilaudade, niiskus rikub kütmata sisemust ja ustel võib märgata sissemurdmisjälgi. Justkui rõhutamaks paiga mahajäetust lebab terrassil surnud hiir.

Copy
Tagasi üles