Süürias tabati Eesti ratturite röövi kavandaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Süüria võimud teatasid eile, et on saanud kätte mehe, kes kavandas kevadel seitsme eestlasest jalgratturi röövimise.

Nagu vahendas Süüria ametnik, on kinnipeetu nimi Wael Abbas. Ta anti üle Liibanoni võimudele.

Eesti riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Kadri Tammai ütles eile, et kevadise pantvangistamise peakorraldaja tabamise kohta pole Liibanoni kolleegidelt Eesti prokuratuurile ametlikku kinnitust tulnud. «Uurimine käib nii Liibanonis kui Eestis edasi,» lisas ta.

Kaks röövis kahtlustatud meest sai surma 20. septembril politseiga puhkenud tulevahetuses, kuid politsei hoiatas, et selle kuritööga seotud rühm võib endiselt Liibanonis tegutseda.

Kurjategijad röövisid seitse eesti jalgrattamatkajat 23. märtsi õhtul Liibanonis Bekaa oru idaosas kohe pärast seda, kui nood olid üle piiri Süüriast Liibanoni jõudnud.

Olukorra võimalikult kiireks lahendamiseks asus Eesti välisministri juhtimisel 23. märtsi hilisõhtul tegevusse ametkondadevaheline kriisikomisjon. Ühtlasi moodustati ministeeriumis töörühm, mille ülesanne oli tagada Liibanonis röövitud Eesti kodanikega seotud informatsiooni vahetus ja ametkondliku tegevuse ööpäevaringne koordineerimine.

14. juuli varahommikul eestlased vabastati. Pantvangide sõnul oli neid kinni hoitud Süürias ning enne vabastamist toimetasid röövlid nad üle piiri Liibanoni. Mehed viidi pärast vabastamist esmalt Bekaa oru idaosas asuvasse Arsali ja seejärel Beiruti. 15. juuli varahommikul jõudsid nad lennukiga Tallinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles