Tööõnnetusi tuleb juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasemast enam tuleb õnnetusi ette metallitööstuses.
Varasemast enam tuleb õnnetusi ette metallitööstuses. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tänavu kümne kuuga on Eestis registreeritud 2919 tööõnnetust. Seda on ligikaudu 14 protsenti rohkem kui varasema aasta samal perioodil.

Nagu tööinspektsioon tähendab, on samaks jäänud see kurb number, mis loetleb tööõnnetustes hukkunute arvu. Nii mullu kui tänavu kümne kuu jooksul kaotas tööd tehes elu 14 inimest.

Tööinspektsiooni analüütik Krista Vaikmets ütles, et tegevusvaldkonniti on võrreldes eelmise aastaga töötlevas tööstuses õnnetuste arv kasvanud 11 protsenti — enim metalli-, puidu- ja keemiatoodete tootmises.

Varasemast märksa rohkem on tööõnnetusi olnud ka kaubanduse alal (ligi 25 protsenti õnnetuste koguhulgast). Sagedamini on neid seal juhtunud nõnda, et kaupade laadimise ajal on komistatud ja kukutud või on kantavad esemed kukkunud tassijale jala peale. Enamik neid tööõnnetusi lõpeb kerge kehavigastusega.

Tööõnnetuste arv on kasvanud ka halduse ja abitegevuste valdkonnas — enim turvatöö ja tööjõu rendiga tegelevates ettevõtetes.

Kõige ohtlikumal tegevusalal, ehituses ei ole tööõnnetuste arv võrreldes möödunud aastaga eriti palju kasvanud, ent just seal on tänavu juhtunutest neli lõppenud surmaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles