Tööstus­toodangu kasv langes järsult

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööstusettevõtted tootsid septembris kuus protsenti rohkem kui eelmise aasta samal kuul, kuid varasemate näitajatega kõrvutades on kasv märgatavalt aeglustunud.

Eriti drastiline tundub olukord, võrreldes aasta algusega, mil tööstusettevõtete toodang suurenes 30 protsendi ringis. Statistikaameti andmetel on kasv maist peale veidi aeglustunud ja püsinud 20 protsendi piires.

Aeglustumise peamine põhjus on pikkamööda paranev võrdlusbaas. Lisaks aeglustus septembris järsult elektroonikaseadmete tootmise kasv: varem oli see olnud kahe- või kolmekordne, aga nüüd kukkus kuue protsendini. Kui eelmistel kuudel toodeti selles harus ligi neljandik kogu töötleva tööstuse toodangu mahust, siis septembris kõigest 15 protsenti.

Töötleva tööstuse toodang suurenes 2011. aasta septembris eelmise aasta septembriga võrreldes seitse protsenti. Enim mõjutas seda eksport: välisturule müüdi ligi 70 protsenti kogu selle tööstusharu toodangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles