Eesti toidu kuu toob maakonda mett ja messe

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi-Nuia meefestival pakub magusat mitmel kujul.
Karksi-Nuia meefestival pakub magusat mitmel kujul. Foto: Elmo Riig / Sakala

1. septembril alanud Eesti toidu kuu egiidi all toimub Viljandimaal Karksi-Nuia meefestival 8. septembril, Lõuna-Eesti toidukonverents 21. septembril Pollis ja päev hiljem Olustvere hoidistemess, kus valitakse välja 2018. aasta parimad hoidised.

Maaeluministeeriumi eestvedamisel neljandat korda toimuv Eesti toidu kuu ühendab pea 30 kodumaisele toidule pühendatud üritust ja festivali ning on sel aastal pühendatud Eesti Vabariigi juubelile.

13. oktoobrini kestva Eesti toidu kuu puhul võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti toidutee võrgustikku kuuluvat toitlustus- ja majutusettevõtet, kes pakuvad välja oma arusaama Eesti hommikusöögist.  

«Neljandat aastat kuulutab maaeluministeerium septembri Eesti toidu kuuks, et väärtustada meie kohalikku toitu, toidutootjaid ja toidukultuuri. September on aeg, kus eestlaste toidulaud on kõige rikkalikum, saak saab valmis ja meie laual on suur valik värsket kohalikku toorainet metsast, põllult ja rabadest. Üle Eesti toimub ligi 30 toidusündmust, mis kõik on pühendatud kohalikule toidule,» ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Eesti toidu kuud tähistati esimest korda 2015. aasta septembris. Eelmisel aastal käis Eesti toidu kuul korraldatud üritustel ligi 75 000 inimest. Toidukuu on osa müügiedenduskavast «Eesti toit 2015–2020», mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles