Pilistvere keskasulas langesid suured puud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arborist Eero Tali jagas näpunäiteid puude kärpimise ja istutamise kohta ning õpetas, kuidas päästa rahvamaja lähistel asuvat majesteetlikku vahtrat, millel on sees mädanik.
Arborist Eero Tali jagas näpunäiteid puude kärpimise ja istutamise kohta ning õpetas, kuidas päästa rahvamaja lähistel asuvat majesteetlikku vahtrat, millel on sees mädanik. Foto: Ester Pedosk

Pilistveres alustatud haljastustöödel vihisesid ülemöödunud nädalavahetusel rahvamaja ees saed ja langes üheksa suurt vahtrat. Puude mahasaagimine on põhjustanud elanike seas vastakaid arvamusi: mõne meelest oli see hädavajalik, teised kinnitavad, et asulale tekitati korvamatut kahju.

2009. aastal sai Eesti evangeelse luterliku kiriku Pilistvere kogudus PRIA külameetmest toetust, mille abil oli plaanis remontida rahvamaja aknad ja uksed, korrastada ümbruse haljastust ning soetada laenutuskasutuseks rahvarõivad. Suur osa sellest ettevõtmisest on saanud teoks, kuid haljastus on kõva pähkel, mille katki hammustamine on võtnud aega ja ressursse.

Copy
Tagasi üles